Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Behind the scenes: sieraden maken

Collectie handgemaakte armbanden en kettingen van SA Design
Edelstenen

Behind the scenes: sieraden maken

Het draait allemaal om de details! Een prachtig sieraad geeft net dat beetje extra aan je outfit. Of je nu één opvallend stuk draagt of verschillende items combineert, het werkt altijd! Maar hoe worden de sieraden eigenlijk gemaakt bij SA Design? In deze blog werpen we een blik achter de schermen van het ontwerpproces van maker Sofia.

Al van jongs af aan ben ik, Sofia, liefhebber van het ontwerpen en maken van sieraden. Inmiddels ben ik 22 en heb ik me ontwikkeld van een klein meisje dat haar oorbellen vrolijk stond te verkopen op de markt tijdens Koningsdag naar een jonge vrouw met haar eigen atelier en webshop.

Mijn passie voor oorbellen is de afgelopen jaren overgegaan naar een passie voor armbanden en kettingen. Persoonlijk heb ik namelijk maar één gaatje in mijn oren, waardoor ik niet zoveel oorbellen nodig heb. Kettingen en armbanden daarentegen kan je nooit genoeg hebben. Zo begon ik aan mijn nieuwe hobby en kreeg ik veel complimenten over mijn ontwerpen. Toen SA Design eenmaal geboren was, besloten mijn moeder, mijn partner in het bedrijf, en ik om sieraden in onze collectie op te nemen. En met veel succes, want sieraden zijn sinds onze start in 2019 vast onderdeel van SA Design.

Met liefde gemaakt in eigen atelier

Ik maak onze sieraden in ons atelier aan de Vinkeveense Plassen. Voordat ik aan de slag kan, ga ik eerst op pad voor de materialen. Bij onze leveranciers laat ik me inspireren door alle zoetwaterparels, edelstenen en kralen. Vervolgens ga ik aan het werk in ons atelier om mijn inspiratie uit te werken.

Het maken van sieraden vergt veel precisie. De concentratie die je ervoor nodig hebt, maakt mijn hoofd leeg en zorgt voor rust; enorm fijn vind ik dat. Daarnaast hou ik van het proces om van niets iets te maken. Prachtig om te zien hoe een paar losse onderdelen samenkomen tot een prachtig sieraad. Leuk feitje: ik maak van elk sieraad slechts één exemplaar, dat maakt elk sieraad uniek. Hierdoor wisselt de collectie ook continu en is er altijd voor elk wat wils.

We hebben armbanden en kettingen in onze collectie. De armbanden variëren van schakelarmbanden tot kralenarmbanden en zijn gemaakt met verguld gouden of zilveren materialen, zoals bijvoorbeeld onze schakelarmband zilver met amethyst of de schakelarmband goud met turkoois. In onze collectie zitten ook diverse kettingen: korte en half lange kettingen, kettingen met één kleur of juist met meer kleuren. Bij zowel de armbanden als kettingen zie je in ieder geval mijn liefde voor parels terugkomen zoals bij deze parelketting met turkoois en amethyst.

Parels & Edelstenen

We werken veel met parels in ons atelier. Parels staan bekend als symbool van elegantie en verfijning. Als je op zoek bent naar een sieraad dat deze eigenschappen uitstraalt, dan is een parelarmband wellicht iets voor jou zoals bijvoorbeeld onze parelarmband multicolor. Door het dragen van een parelarmband geef je een subtiele touch aan je outfit, waardoor je er stijlvol uitziet.

Het mooie van parels is dat ze tijdloos zijn en bij vrijwel elke gelegenheid gedragen kunnen worden. Of je nu een feestje hebt of een zakelijke afspraak, een parelarmband past altijd. Een parelarmband is dus niet alleen elegant en verfijnd, maar ook veelzijdig en tijdloos.

Daarbij verwerk ik ook graag edelstenen in mijn ontwerpen. Elke edelsteen heeft zijn eigen fysieke kenmerken en voordelen. Door het dragen van een edelsteen sieraad zoals deze armband met edelstenen kun je profiteren van de specifieke eigenschappen van de edelsteen, zoals het bevorderen van emotionele balans of het ondersteunen bij meditatie.

Handgemaakte schakelarmband verguld met grote grijze labradoriet en prachtig oranje bamboekoraal kralen

Kwaliteit is key

Tot slot vind ik het belangrijk dat zowel de armbanden als de kettingen lang mooi blijven. Daarom gebruik ik een goede kwaliteit kralen die kleurvast zijn. En ik gebruik altijd 18 karaat verguld gouden sluitingen met e-coating. Hierdoor blijven de sieraden langer mooi en kan je er optimaal van genieten. 

Een kijkje nemen in onze atelier winkel en de sieraden door je handen laten gaan? Vinden wij gezellig! Maak hier een afspraak!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Meer inspiratie?

Voorbeeldstand van de zaterdag markt in Spaanse Jalon
inspiratie

Wat is een inspirerende markt in Spanje?

Duik in de wereld van ambachtelijk vakwerk en ontdek inspirerende markten in Spanje. In onze nieuwste blog nemen we je mee op reis, waar we unieke materialen zoals een antiek aambeeld vinden op de ...

Meer informatie